hoRtus conClusuS soroR meA…

[:en]


With: Renato Nicolodi (B)
Exhibition: May 26 till June 16, 2013

In May and June HMK presented a solo exhibition of recent works by Belgian artist Renato Nicolodi titledHORTUS CONCLUSUS SOROR MEA, SPONSA, HORTUS CONCLUSUS, FONS SIGNATUS. (“A garden enclosed is my sister, my spouse; a garden enclosed, a fountain sealed up.”) Nicolodi (1980) recently concluded his work period at Flacc in Genk, Belgium. Flacc and HMK share a focus on the production of new work, although at Flacc this does not culminate in an exhibition. Reason for HMK to invite Nicolodi to show his new works in the Chapel.

[:nl]


Met: Renato Nicolodi (B)
Tentoonstelling: 26 mei t/m 16 juni 2013

In mei en juni toonde HMK een solotentoonstelling van Renato Nicolodi (B) van recent werk met de titel HORTUS CONCLUSUS SOROR MEA, SPONSA, HORTUS CONCLUSUS, FONS SIGNATUS. (“Mijn zuster, o bruid! gij zijt een besloten hof, een besloten wel, een verzegelde fontein.”) Nicolodi, 1980, heeft recent een werkperiode gehad bij Flacc, werkplaats voor kunstenaars in Genk. Flacc is een collega-instelling van HMK, maar verschilt iets van HMK in de focus op het produceren van kunst en in het feit dat er geen tentoonstelling aan een werkperiode gekoppeld zit. Hierin zit dan ook de reden om Nicolodi uit te nodigen om zijn onlangs gemaakte werk in de Mariakapel te komen tonen.

[:]