Happier Than a Seagull with a French Fry


Priscila Fernandes
Residentie: 1 juni – 4 july 2020
Open: 11 juni – 4 juli 2020
Cinema: Priscila Fernandes, Portrait of an Artist

Na bijna drie maanden gesloten te zijn geweest voor het publiek, opent Hotel Maria Kapel [HMK] haar deuren weer voor het publiek met Happier Than a Seagull with a French Fry van kunstenaar Priscila Fernandes. Met dit project nodigen we bezoekers uit om getuige te zijn van de creatie van een indrukwekkend nieuw werk dat onderdeel uitmaakt van Fernandes’ Labour Series, een doorlopende reflectie op de scheiding tussen werk en vrije tijd. In het licht van recente ontwikkelingen en de bijna volledige ineenstorting van de grenzen tussen werk, privéleven, gezelligheid en tijd om te genieten, biedt Fernandes ‘project de mogelijkheid om na te denken over de verbindingen tussen werk, onze lichamen en de systemen die ze met elkaar verbinden.

NB: HMK heropent voor het publiek op 11 juni, 13.00 uur. Van 11 juni t/m 4 juli is HMK geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. We nemen alle nodige COVID-voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van onze bezoekers te beschermen. Voor vragen kunt u contact opnemen met office@hotelmariakapel.nl.

(meer…)

ON THE LINE

Nieuw online programma, waarin wordt nagedacht over de recente gebeurtenissen met betrekking tot de COVID-19 pandemie, hoe we met zorg en aandacht met onszelf en anderen kunnen omgaan, hoe we ons (kunnen) aanpassen aan de new normal en waarin mogelijke toekomsten voor onszelf en culturele instellingen worden verkend.

Ga direct naar: Facebook, Instagram, FORUM.

(meer…)

kevin hunt, beweme


BEWEME is an open source, unlimited edition, single colour Risograph print that tessellates into a ‘wallpaper’. Designed to be a backdrop, installed within the social areas of public institutions; interior spaces people gather, work and interact.

(meer…)

evenement: solid care


Een eendaags gesprek over kunstruimtes en residenties als ruimtes voor zorg en aandacht
woensdag 30 oktober, 14.30-19.30 uur
aanmelden via office@hotelmariakapel.nl
(Dit evenement wordt georganiseerd in het Engels)

De nieuw aangestelde redactiecommissie van Hotel Maria Kapel, Maja Bekan en Miriam Weistrich, in samenwerking met Griet Menschaert, nodigen je van harte uit om de lancering van het onderzoeksproject Slow Burn van HMK bij te wonen.

(meer…)