BerndnAuT SMildE: CUmUlus


Berndnaut Smilde, Cumulus
Event: 23 februari 2012


Aanstaande donderdag 23 februari zweeft er af en toe een dreigende regenwolk in de MariaKapel. Het is een beeldend experiment van de Amsterdamse kunstenaar Berndnaut Smilde.

In januari werkte beeldend kunstenaar Berndnaut Smilde (1978) in de MariaKapel. Hij is woon- en werkzaam in Amsterdam, en zijn werk wordt vaak bepaald door de ruimte waarin het wordt uitgevoerd. Smilde’s sculpturen of conceptuele interventies bestaan vaak uit bestaande elementen zoals buizen en doe-het-zelf-materialen.

In de MariaKapel zet Smilde een experiment voort dat hij al eerder, op kleinere schaal, uitvoerde in ‘Probe’, een testlab op kleine schaal voor kunstprojecten. Door het samenvoegen van rook, licht en waterdamp creëert hij kortstondig het beeld van een regenwolk. In de MariaKapel voert Smilde ‘Cumulus’ voor het eerst op grote schaal uit. De prachtige foto’s van zijn experiment worden in een kleine oplage verkocht.

‘Cumulus’ is donderdag te bekijken in de MariaKapel, Korte Achterstraat 2a te Hoorn om 17:00.