sOMeThING MUSt have HaPpeNED on thE FliPSide


Met: Alex Winters
Zondag 1 april 2012

Afgelopen zondag 1 april toonde HMK ‘Something Must Have Happened On The Flipside‘, een bijzonder werk van beeldend kunstenaar Alex Winters. In de MariaKapel liet hij een ingenieuze installatie zien, waarin hij de handeling van het tekenen omzet in een muzikale compositie.

Het werk is het resultaat van een maandlange werkperiode bij HMK. Winters’ project werd geselecteerd voor een LASTMINUTE residency, waarvoor 250 kunstenaars uit binnen- en buitenland een voorstel instuurden. In Something Must Have Happened On The Flipside tekent Winters een live-tekening, waarbij hij de geleidende kwaliteiten van grafiet gebruikt om muziek te produceren.

Winters’ zeer grafische werk wordt gekenmerkt door een sterke contextspecifieke inslag en intensief onderzoek naar het medium. In 2009 studeerde hij af aan de Masteropleiding .. aan het Groningse Frank Mohr Instituut. Sinds 2010 woont en werkt hij in Amsterdam.

Zondag 1 april, vanaf 16:00 was de roterende beeld/muziek-compositie van Winters te bekijken en te beluisteren in de MariaKapel.