A SociAL: iNTerVenTION


Zoe Kreye en Catherine Grau
29 augustus 2012


Met een drijvende performance opent op 29 augustus het tweede deel van het kunstproject A Social in de wijk de Grote Waal in Hoorn. Eerder dit jaar nodigde kunstenaarsinitiatief HMK {Hotel MariaKapel} een groep van tien kunstenaars uit binnen- en buitenland uit om de maatschappelijke invloed van kunst in de openbare ruimte van de Grote Waal te verkennen.

Met de performance ‘How to walk together’ bijten de kunstenaars Catherine Grau (VS) en Zoë Kreye (CAN) het spits af. Tijdens bijeenkomsten laten de kunstenaars mensen uit de buurt aan het woord. Daarbij ontdekken zij niet alleen ongekende talenten maar ook spannende en persoonlijke verhalen. Wilt u ook anekdotes vertellen, of decors bouwen, kom dan naar de workshops op 25 en 26 augustus om 13:00 in de MariaKapel, Korte Achterstraat 2a in Hoorn.

Dit vormt de basis voor een tocht vol betoverende belevenissen. Het kunstenaarsduo werkt samen met de kanovereniging K.C. Flevo aan de uitvoering van een reeks interventies in de grachten en kanalen van de Grote Waal en het Dwaalpark. Op woensdag 29 augustus om 19 uur start de verhalende optocht vanaf de kanovereniging. Langs bruggen en stijgers maken bezoekers vanaf hun boten of te voet kennis met de creativiteit van de kunstenaars én de bewoners van de wijk.

Mee met de optocht? Wandel of vaar mee in uw eigen boot!Kijk voor meer informatie en de route op onze website of op http://how-to-walk-together.tumblr.com