eLOPEmENT


Met: Ericka Florez, Adrian Gaitan, Juan Sébastian Ramirez (CO), Wouter Sibum, Maze de Boer en Leonard van Munster (NL)
Van 7 april t/m 28 april 2013

In maart startte HMK haar Elopement met residency Lygar Dudas uit Cali, Colombia. Twee kunstenaars en een curator van LaD verbleven de afgelopen weken in Hoorn, en werden rondgeleid bij een aantal Nederlandse kunstinstellingen waaronder Het Wilde Weten, Printroom, Witte de With, TENT, FLACC, Z33 en Jan van Eyck. Daarnaast werkten ze aan schetsen en werken die vanaf 7 april te zien zijn in de MariaKapel. Half april gaan Maze de Boer en Leonard van Munster met HMKcurator Wouter Sibum voor een residentie naar Colombia, die wordt gevolgd door een expositie daar.
Elopement werd in 2009 door HMK geïnitieerd om perspectieven uit te wisselen met kunstinstellingen buiten ‘het westen’, en leidde toen al tot een bijzonder project, en intensief contact met de Kameroenese Art Bakery.