HooRN PuBLIC AcCeSS teleViSiON


The Arbour Lake Sghool: Scott Rogers, Andrew & John Frosst, Justin Patterson
26 augustus – 21 september 2013

Van 26 augustus tot en met 21 september 2013 kunnen inwoners van Hoorn en Westfriesland hun eigen televisieprogramma maken bij Hotel Maria Kapel. In Hoorn Public Acces Television werd de controle over de productie van media overgelaten aan het publiek. Vier Canadese kunstenaars van The Arbour Lake Sghool hielpen de deelnemers met productie, technische assistentie en begeleiding om de programma’s in elkaar te zetten.

Op de opening zijn inmiddels gemaakte video’s van de afgelopen week te zien. Ook kon je je opgeven om een nieuwe productie te starten of aan de productie van een ander mee te werken!

The Arbour Lake Sghool werkt sinds 2003 samen als collectief, met steeds enigszins wisselende samenstelling, maar altijd met de deelname van Scott Rogers, Justin Patterson en Andrew en John Frosst. Als groep hebben ze hun projecten zowel bij instellingen als universiteiten en galeries gerealiseerd, als daarbuiten: in parken, tuinen en de publieke ruimte. Daarbij zoeken ze altijd de connectie met de samenleving en onderzoeken ze hoe educatieve, publieke en politieke processen ons dagelijks leven beïnvloeden. Ze zoeken graag de grens op: waar anderen iets afdoen als een vreemd of onrealistisch plan ziet The Arbour Lake Sghool kansen om een ongelooflijk experiment tot werkelijkheid te maken.