REcaptUrEd surrOUnDiNGs


Met: Joseph Gower, Agata Madejska, Luiza Margan en Jasper Niens.
Tentoonstelling: 9 februari t/m 8 maart 2014

Een tentoonstelling over het heroveren, bewerken en toe-eigenen van je directe omgeving. De tentoonstelling toont werken van 4 kunstenaars die verschillende facetten van de stedelijke omgeving kopiëren en inzetten om diezelfde omgeving te duiden.

Joseph Gower maakt een interventie in de openbare ruimte waarbij hij een link legt met Kaap Hoorn, het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika in Chili dat vernoemd is naar de stad Hoorn. Agata Madesjka toont een aantal foto’s die zij maakte in de openbare ruimte. Ze maak de context minder herkenbaar en legt de te onderzoeken dingen bloot: Dit maakt het mogelijk om dit kader met nieuwe relaties en nieuwe context te vullen. Luiza Margan toont een nieuwe versie van een werk dat gaat over het kopiëren en toe-eigenen van een vorm. Het werk is voor iedere bezoeker gratis mee te nemen tijdens de tentoonstelling. Als hekkensluiter maakt Jasper Niens een site-specific installatie in de Mariakapel die de ruimte als uitgangspunt neemt.

Van licht politiek satirisch tot historisch ontledend, van visueel onderzoek tot het minutieus bouwen in een bestaande ruimte. De omgeving wordt onder de loep genomen om het opnieuw bloot te leggen en te openen voor de kijker.

Event:
Donderdag 27 februari, 19u
Avond met lezingen en discussie op lokatie in Loft der Zotheid
Nieuwe Noord 12, Hoorn