Blocks blocks blocks


Anne Kolbe
28 augustus – 26 september 2015

Blocks blocks blocks toont nieuw werk van Anne Kolbe waarin zij uitgaat van sculpturale basisprincipes en deze in relatie tot de unieke ruimte van de Mariakapel brengt. In haar werk zijn licht en ruimte de fundamenten voor een onderzoek naar vorm, kleur en zichtbaarheid. Door middel van sculptuur onderzoekt Kolbe hermetische en minder hermetische constructies waarbij het materiaal en de huid van de objecten een grote rol spelen. Voor Blocks blocks blocks heeft Kolbe het blok – een archaïsche vorm die ten grondslag ligt aan ruimtelijkheid en architectuur – als basis genomen voor haar onderzoek. Zoals vaker in haar werk, is Kolbe geïnteresseerd in de poëzie van deze alledaagse vorm. Blokken zijn objecten die een obstakel kunnen zijn, die iets aan het zicht kunnen onttrekken, maar ze kunnen ook op elkaar gestapeld worden waardoor nieuwe vormen worden gevonden.

Anne Kolbe (1989, Zwijndrecht) studeerde in 2013 af aan de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan AKV St. Joost te ‘s-Hertogenbosch. Sinds haar afstuderen was haar werk onder meer te zien tijdens verschillende tentoonstellingen, waaronder Niet van gisteren in de Nederlandsche Cacaofabriek in Helmond, Kopstukken in het Huis met de Hoofden in Amsterdam, Undo space in Galerie het Langhuis in Zwolle en nam zij in december 2014 deel aan Art in Redlight. Ook was haar werk te zien in Galeria El in Polen tijdens de reizende tentoonstelling Reduktiv NL. Deze tentoonstelling reist in 2015 en 2016 verder naar Tsjechië (Ostrava), Hongarije (Budapest) en Slowakije (Bratislava). Kolbe woont en werkt in Haarlem.

www.annekolbe.com