Tampopo Head and the name of the dogs


Toshie Takeuchi
17 januari – 20 februari 2016

Tampopo Head and the Name of the Dogs is een korte film van Toshie Takeuchi over de vorming van verschillende relaties tussen mensen en tussen mensen en dieren. Een van de hoofdrolspelers, Hilko, heeft een ongewoon hechte relatie met de roedel vrouwelijke golden retrievers waar hij zijn appartement mee deelt. Naast dat hij zijn huis compleet laat overnemen en vernietigen door de honden, heeft hij alle honden vernoemd naar mensen die hij kent, waaronder de kunstenaar Takeuchi zelf. Hilko heeft ook een buurman die Ed heet, en beiden hebben een moeizame relatie met de wereld buiten het comfort van hun huis. Ed is gelukkiger wanneer hij helemaal geen contact heeft met de buitenwereld en heeft bovendien een wat moeilijke relatie met zijn eigen dochter. Hilko is open en vriendelijk tegen iedereen, maar wordt voortdurend verkeerd begrepen omdat hij als anders dan ‘de norm’ wordt beschouwd. Voor beiden biedt de wereld die ze met elkaar en de honden hebben gecreëerd een ontsnapping uit een wereld die ze niet lijkt te accepteren. De verschillende realiteiten van de personen in de film en het leven van de honden botsen en komen samen en suggereren een andere manier van denken ergens tussen droom en werkelijkheid.

De DVD van de film is te koop in onze shop.