Was Life Created?


Sisters From Another Mister
23 maart – 16 april 2016

We leven in een vergankelijke tijd: dichtbij en ver weg, klaar- om-, losgekoppeld, naast elkaar. Een resultaat van het proces van de bewerking van de geschiedenis en onze kennis voor meer dan 2000 jaar. We leven in een gefragmenteerde, post- flicker werkelijkheid. Was Life Created? is een reactie op de wereldwijde assemblage van objecten en informatie die wij dagelijks ontvangen, als een folder die door onze brievenbus glijdt. De video ontrafelt een aantal existentiële vragen, waarop het enige antwoord hun eigen echo is. In een oneindige lus naar het onbekende, reizend richting de mistige bergen, voelen we ons bijna als in een trance, gedesoriënteerd, drijvend, onze ledematen versmelten met het landschap. Wat zijn de elementen van ons bestaan, waarin wij ons bevinden? Is de alledaagse realiteit opgelost in een fantasie van een andere wereld? Niet hier, niet daar, dagdromend.