KnoWledGe And otheR mytHs


Avril Corroon, Renèe Helèna Browne, Tara McKeon, Saoirse Wall
18 mei – 2 juli 2016

Knowledge and other myths bestaat uit een selectie van videowerken uit de tentoonstelling met dezelfde naam die plaatsvond bij Platform Arts in Belfast. De kunstenaars zijn van 4 mei tot en met 4 juli 2016 artists-in-residence bij HMK.

Knowledge and other myths wil de kennis van jonge, vrouwelijke, queer en anderzijds precaire subjecten valideren. Door middel van de appropriatie van een rationalistische discours verbeelden de kunstenaars hun frustratie met de niet erkende arbeid binnen de culturele sector, de objectiverende blik van geneeskunde, de indoctrinatie van patriarchale waarden en het marginaliserende wissen van de geschiedenis.

Kom langs voor een speciale vertoning van Knowledge and other myths + inleiding op de video’s door de kunstenaars op zaterdag 11 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna is er tijd om wat rond te hangen, onze huidige residenten te leren kennen, en een drankje aan de bar te nuttigen.

Afbeelding: Tara McKeon, Weejy Weejy, video still, 2016