TriBuTe to JuLiaN b. COco


Katrein Breukers, Tim Breukers
22 April – 20 Mei 2017

Broer en zus Tim en Katrein Breukers geven een eerbetoon aan de veelzijdige muzikant Julian B. Coco (1924-2013). Coco was een Curaçaose muzikant die vele stijlen beheerste en zo een brug wist te slaan tussen traditionele westerse en Latijns-Amerikaanse muziek. Hij was tevens de eerste muzikant die aan een Nederlands conservatorium afstudeerde met gitaar als hoofdvak. Beeldend kunstenaars Tim en Katrein Breukers kennen Julian Coco echter vooral als een zeer goede vriend van hun oma die met hem aan het conservatorium studeerde en ook daarna altijd goed bevriend met hem is gebleven. Tijdens hun residency bij HMK onderzoeken de kunstenaars op speelse wijze het nalatenschap van Julian Coco en het muziekoptreden als verbindende collectieve beleving. De resulterende installatie is een verbeelding van zowel een imaginaire als een werkelijke ontmoetingsplek waarbij de ruimte, performance, sculptuur en het publiek bij elkaar komen.

Zie ook hun project blog.

Bij deze tentoonstelling is een Studio Note gepubliceerd die hier kan worden gedownload of kan worden gekocht in onze shop.

  

  

Fotografie door Noortje Knulst