TuPi oR Not tUpI


Arturo Kameya
28 februari – 30 maart 2018

Tijdens de residency-periode van kunstenaar Arturo Kameya en in aanloop naar de tentoonstelling Ghosts don’t care if you believe in them die op 31 maart opent, toont Hotel Maria Kapel de video Tupi or not Tupi.

Tupi or not Tupi neemt onze opvattingen rondom ‘origineel’ en ‘kopie’ als onderwerp. Door middel van beeld- en geluidsopnames die zijn gemaakt in Parijse culturele instellingen, alsook een interview met een vertegenwoordiger van het Musée de la Contrefaçon de l’Union des Fabricants (het museum van vervalsingen door de unie van fabrikanten), wordt ons idee van ‘echtheid’ onderzocht. Het project onderzoekt de vervaagde grenzen met betrekking tot reproductie, conservering en restauratie van het alledaagse leven, de manier waarop deze (van oudsher) zijn beïnvloed door het gevoel van nationale en culturele trots, en de waarde van de ‘Made in France’ stempel en Westerse cultuur in het algemeen binnen de Latijns-Amerikaanse context.