HMK zoekt vrijwilligers

HMK is op zoek naar vrijwilligers om het kleine team te ondersteunen. We zoeken iemand die het leuk vindt om als publieksbegeleider onze bezoekers te ontvangen en/of iemand die kan helpen bij het opbouwen van tentoonstellingen in samenwerking met de residerende kunstenaar.

Hotel Maria Kapel (HMK) is een artist-in-residence, tentoonstellingsruimte en cinema voor hedendaagse beeldende kunst in het stadscentrum van Hoorn. HMK is een stichting met als doel beginnende en meer gevestigde kunstenaars tijdens een verblijf te ondersteunen in de productie van nieuw werk. Het publieke programma van tentoonstellingen, screenings, lezingen, workshops en publicaties richt zich op het uitdagen van de perceptie van wat hedendaagse kunst is en brengt het publiek dichter bij de praktijk waarop het gebaseerd is.

We zoeken iemand die:
• enthousiast is
• Nederlands en Engels spreekt
• flexibel inzetbaar is
• affiniteit met kunst en geschiedenis heeft
• bij voorkeur woonachtig is in de omgeving van Hoorn
• graag mensen aanspreekt en informeert (voor het suppoosten)
• handig is (voor het opbouwen)

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding en dekken eventuele reiskosten. Lijkt het je interessant om bij te dragen aan het runnen van een artist-in-residence, laat het ons weten door een bericht te sturen naar sanna@hotelmariakapel.nl. Dan nemen wij contact met je op!