Nieuw in de shop: Pangi-fles door Marcel Pinas

Koop een stukje kunstwerk voor €10,- en steun de Kibii Foundation.

Onderdeel van de artistieke praktijk van kunstenaar Marcel Pinas is om werk dat eerder getoond is te verkopen en daarmee inkomsten te genereren voor de Kibii Foundation. Deze stichting zet zich in om de cultuur van de Ndyuka te behouden en in werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap te voorzien. In Moengo, Suriname heeft hij een centrum opgericht waar jongeren door middel van kunst meer leren over hun eigen cultuur en de waarde van het behoud ervan, maar ook gemotiveerd worden om met een positieve kijk te denken over de toekomst.

De flessen die te koop zijn bij Hotel Maria Kapel [HMK] zijn oorspronkelijk onderdeel van het werk Kibii Wi Sani I uit 2014. Ze zijn bekleed met de traditionele pangi-stof, een gebruik waarmee medicijnflessen vroeger werden beschermd tegen de Surinaamse zon en hitte. Binnen het werk van Pinas representeert iedere fles een individu, bijzonder en uniek maar ook onderdeel van een groter geheel. Recentelijk was dit werk nog te zien in de tentoonstelling Language is the only homeland in Nest, Den Haag, (8 september – 11 november 2018).

Voor de tentoonstelling Tembe Afaka in HMK heeft de kunstenaar besloten om de flessen los te verkopen voor €10,- per stuk. Bestel ze in de shop.

Kunstenaar: Marcel Pinas
Onderdeel van installatie Kibii Wi Sani I uit 2014, maar worden nu individueel verkocht.
Materiaal: Met pangi-stof beklede lege flessen.
Kleuren: Wit, zwart of zwart-wit geblokt.
Diverse afmetingen, +- 10×35 cm.


Marcel Pinas, Kibii Wi San I, 2014