Sun Windows Moon Tendrils


Arvo Leo
Opening : 21 juni 2019, 19.00 – 22.00 uur
Tentoonstelling : 22 juni – 28 juli 2019

Hotel Maria Kapel [HMK] nodigt je hierbij uit om op de langste dag van het jaar naar de opening te komen van onze zomertentoonstelling.

Sun Windows Moon Tendrils; een man op het dak, spinnenwebben op zolder, een blauwe kas, orchideeën die een bank vernielen, plastic vuilnisslingers, zwevende bakstenen, vloeibare ramen, zelfportretten van planten, een gat in de vloer, natte handen, een groep vleermuizen en vissen, gedroogde bloemen, een film in de kelder, twee jonge tuinen, blije bijen, een ecologie van vermengde beelden en ruimtes.

De tentoonstelling Sun Windows Moon Tendrils is Arvo Leo’s eerste incarnatie van zijn bloemtrilogie, die een vermenging is van zijn lopende onderzoek naar orchideeën, cannabis en tulpen. Voor dit site-specifieke werk, bestaande uit verschillende sculpturen, interventies en twee films, heeft Leo veel delen van het gebouw gebruikt om een plaatselijke ecologie te creëren – een waarin een man die op het dak van de Mariakapel woont, bakstenen uit de bestrating buiten de kapel naar binnen verplaatst met behulp van een lang touw, en op deze manier nieuwe tuinruimtes creëert aan beide zijden van de ingang van het gebouw.

De stenen worden vervolgens in de kapel neergelaten en in containers met water (vloeibare ramen) neergezet. Nadat ze een paar dagen zijn ondergedompeld, transformeren de stenen in een tijdelijk betaalmiddel dat kan worden verhandeld voor gedroogde bloemen die af en toe omhoogkomen uit een gat in de vloer. Leo heeft tevens een bioscoop gebouwd in de kapel om een ​​film te vertonen over een groep orchideeën die in zijn atelier spelen en soms dingen kapot maakt.

PS: Tijdens de opening worden een welkomstdrankje (Gin & Tonic) en hapjes geserveerd.