Open Call: TLC for HMK (gesloten)


Open Call; TLC for HMK

Hotel Maria Kapel [HMK] is op zoek naar een kunstenaar/ontwerper/maker of een groep van creatieven om ons te helpen de ruimtes te heroverwegen en TLC * te geven aan de oude kapel waarin HMK gevestigd is, hierbij voornamelijk gericht op het entreegebied en de kantoren (zie foto’s).

(Onze Open Call is gesloten.)

HMK is een artist-in-residence, tentoonstellingsruimte en cinema voor hedendaagse beeldende kunst in het centrum van Hoorn. De studio/expositieruimte van HMK bevindt zich in een kapel uit het begin van de 16e eeuw die nu dienst doet als tentoonstellingsruimte met een café, winkel en kantoorruimtes in de vestibule. De organisatie bestaat uit zes parttime medewerkers.

De Mariakapel is een prachtige ruimte, maar net als bij ons mensen, moet een oud lichaam verzorgd worden. HMK is daarom op zoek naar een kunstenaar/ontwerper/producer-in-residence die samen met de organisatie nadenkt over wat het betekent om te zorgen – voor elkaar en voor de ruimtes waarin we werken en wonen. Voor en om wie zorgen we? Hoe kunnen we ruimtes en het gebruik ervan met zorg vormgeven binnen de grenzen van een systeem van uitbating, waaraan we allemaal medeplichtig zijn?

We zijn op zoek naar iemand die:
– geïnteresseerd is om in dialoog met HMK te treden en meedenkt over de ruimte (vloer, trappen, muren, meubels …) en de ethiek van zorgen;
– ervan houdt om kritisch te denken en in staat is om gedachten in praktijk brengen en te materialiseren;
– voor het grootste deel van de residentieperiode aanwezig kan zijn bij HMK.

Met dit in gedachten, bieden we het volgende:
– Verblijf van 6 weken (van 1 september tot 15 oktober 2019) in het gasthuis en de kapel van HMK.
– Volledig en gratis gebruik van alle accommodatie-, woon- en werkfaciliteiten (draadloos internet, wasmachine, basisgereedschap, audio- en videoapparatuur). Het gasthuis is geschikt voor twee personen.
– Curatoriële ondersteuning en productieondersteuning door het HMK-team.
– Een bescheiden vergoeding en productiebudget van € 3000,- met de mogelijkheid van aanvullende financiering.
– Een kans om vrij te experimenteren en je praktijk te ontwikkelen.

Je kunt je aanmelden door het online formulier in te vullen.

Deadline voor aanmelding: 15 juli
Selectie wordt gemaakt eind juli

*Tender Loving Care.