Tender Loving Care – Kevin Hunt & Harriet Rose Morley

Voor de periode september-oktober 2019 zijn kunstenaars Kevin Hunt en Harriet Rose Morley uitgenodigd om de ontvangstruimtes van HMK te herontwikkelen. Zij zullen samen onderzoeken hoe de ruimtes momenteel worden gebruikt, waar de specifieke behoeftes liggen van de gebruikers en het publiek, en vindingrijke oplossingen bedenken om van HMK weer een aangename, welkome plek te maken. Deze ‘update’ verloopt niet volgens een voorop gesteld plan maar moet gezien worden als een doorlopende dialoog tussen kunstenaar, de ruimte en de organisatie. Eind oktober zullen de eerste uitkomsten hiervan te zien zijn bij HMK.

Voor dit project heeft HMK een crowdfunding campagne gestart. Doneer nu via voordekunst.nl, ontvang leuke tegenprestaties, en help ons mee om dit project te realiseren.

Kevin Hunt

Kevin Hunt is een kunstenaar, curator en docent met een speciale interesse in het taalkundige potentieel van alledaagse objecten, vormen en ruimtes. Zijn sculpturen, prints en ‘sociale installaties’ onderzoeken de veranderende aard van taal binnen de dagelijkse context, en de mogelijkheden die deze veranderlijkheid biedt; vooral als we dingen letterlijk nemen of misverstanden omarmen. Door het verkeerd interpreteren van objecten, uitdrukkingen en spreektaal formuleert de kunstenaar een persoonlijke, associatieve vocabulaire die niet altijd op woorden is gebaseerd; wat resulteert in een artistieke praktijk die steeds veelzijdiger en samenhangender wordt.

 

Harriet Rose Morley

Harriet Rose Morley is een multidisciplinaire kunstenaar, maker, onderwijzer en facilitator. Binnen haar multi-disciplinaire praktijk beweegt ze tussen kunst in de publieke ruimte, beeldhouwkunst, architecturale ruimtes, meubelontwerp, stadsplanning en alternatief onderwijs. Haar werk en projecten dagen onze opvattingen rondom de functie van openbare kunst, stedelijke objecten en ruimte uit; hoe ze wel maar vaak niet functioneren, en hoe ze bronnen van humoristische kritiek op stedelijke architecturale ruimte en planning kunnen zijn.

* Afbeeldingen: voorgaande projecten, beschikbaar gesteld door de kunstenaars