laatste week – help ons het doelbedrag te bereiken op voordekunst.nl

We staan ​​op het punt om de laatste week van onze crowdfunding-campagne Tender Loving Care voor HMK in te gaan op voordekunst.nl! Tot nu toe zijn we erin geslaagd om tweederde van het benodigde bedrag binnen te halen om het project te realiseren. Help ons het doelbedrag van € 3000,- te bereiken, ontvang in ruil leuke tegenprestaties en draag bij aan de hoognodige update van ons gebouw. Bezoek voordekunst.nl/projecten/9349 en doneer snel!

Over het project
De afgelopen weken werkten artist-in-residence Kevin Hunt en Harriet Rose Morley aan hun ideeën om de ontvangstruimtes van HMK om te vormen tot een uitnodigende ruimte die resoneert met het idee van een ruimte als een plek voor Tender Loving Care. Na een periode van leegruimen en experiment zijn de werkzaamheden nu begonnen met het project LETTERHEAD van Kevin Hunt en Self-care in self-build van Harriet Rose Morley.

LETTERHEAD
Kevin Hunt’s project LETTERHEAD is zowel een ruimtelijke interventie als een sculpturale heroverweging van de functie van vele aspecten van de ontvangstruimtes van Hotel Maria Kapel. Het verbeeldt het hart van de organisatie als een levendige en zorgzame omgeving voor ontmoeten, werken en leren. Door een terugkerende vorm -afgeleid van een alledaagse boekensteun en een vorm in de architectuur van de Mariakapel- als een taalkundig motief terug te laten komen in zowel de kantoren, bar, papierwerk, entree en winkel, wordt een gastvrij ‘ontmoetingsgebied’ gecreëerd dat een gezellige en uitnodigende sfeer oproept.

Self-care in self- build
Gedurende haar residentieperiode bij HMK organiseert Harriet Rose Morley een aantal workshops die het idee van zorg als een collectieve daad onderzoekt. Deze workshops bestaan ​​uit het gezamenlijk bouwen van modulaire meubels aan de hand van een blauwdruk voor open source meubels, die ze specifiek heeft ontworpen voor Hotel Maria Kapel. De workshops moedigen aan tot conversatie stellen vragen over waarde van, en relatie met de objecten die worden gemaakt. Ze gaan uit van het idee dat, door te zorgen voor de ruimte van HMK, de ruimte in ruil daarvoor ook zorgt voor haar mensen die de ruimte gebruiken; personeel, kunstenaars en bezoekers.