To that special someone, part II


door projectruimte at7
22 August, 12.00-21.00

Een dag vol performances, screenings, workshops en presentaties van kunstsamenwerkingen – mede geprogrammeerd door Hotel Maria Kapel en projectruimte at7.

[Dit evenement is georganiseerd in het Engels]

Voor deze dag van zorg en gemeenschap (community) heeft at7 twee duo’s en een muzikant uitgenodigd om in te grijpen in de installatie van Rik Dijkhuizen bij HMK. Twee duo’s, Clementine Edwards & Adam Patterson en Merve Kılıçer & Jake Caleb en muzikant Bhajan Bhoy vullen de kapel met verhalen, vragen en kosmische gitaarmagie die de sterren bereikt. Het dagprogramma omvat ook een workshop door Staci Bu Shea, een veganistische linner en een formele onthulling van de HMK-bar ontworpen door Harriet Rose Morley.

Dit evenement is de culminatie van at7’s residency bij HMK – een proces van samenkomen rond Rik Dijkhuizen’s installatie Inside Poolside en nadenken over gemeenschap (community), zorg en samenwerking. Doe met ons mee voor een dagje leren, loungen, innemen, genieten en performance.

Programma
12.00 Welkomstwoord & een introductie over Inside Poolside door kunstenaar Rik Dijkhuizen

12.30: Planning-as-care met Staci Bu Shea (Casco Art Institute: Working for the Commons) en Miriam Wistreich (Hotel Maria Kapel)

Deze workshop nodigt deelnemers uit om een ​​Care Rider te ontwikkelen voor gebruik in hun werkrelaties. Dit is een document dat de behoeften van een persoon met een handicap schetst en gebruikt kan worden als tool om gesprekken over wat een medewerker nodig heeft om gelijke toegang tot werk te hebben te faciliteren – en is geinspireerd op zogenaamde ‘access docs’. Op dezelfde manier als instellingen toegankelijkheidsinformatie voor bezoekers verstrekken, anticipeert de Care Rider op iemands behoeften en ervaring in een proces van geïnformeerde toestemming. Het zet in op toegang, veiligheid en wederzijds begrip in tegenstelling tot veronderstelling of bijzaak over werkpraktijken en -omstandigheden. Samen zullen we Care Riders ontwikkelen om te gebruiken in ons werk, onze collectieven en instellingen, die verantwoordingsplicht en planning verkennen en veiligheid en bescherming in onze relaties en ons werk versterken.

14.00: Snacks & gezelligheid

15.00: Onthulling van Self-care in Self-build door kunstenaar Harriet Rose Morley

Self-care in self-build is een doorlopend kunstproject bestaande uit een serie workshops en een startpunt voor discussies en gesprekken. Het voor iedereen toegankelijk en alle niveaus van zelfkluservaring, inclusief geen ervaring. Het format nodigt deelnemers uit om gezamenlijk modulaire meubels te bouwen vanuit een blauwdruk voor open source meubelen die de kunstenaar speciaal heeft ontworpen voor de openbare ruimte van HMK. We vieren de opening van onze nieuwe ‘bar’ en praten over zorg, performativiteit en bouwen als artistieke praktijk.

BREAK

17.00: Veganistische Linner

19.00: Performance en tentoonstellingsprogramma door Jake Caleb & Merve Kılıçer, Clementine Edwards & Adam Patterson en een muziek-performance by Bhajan Bhoy.

Toegankelijkheid
Dit evenement is georganiseerd in het Engels.

Het evenement is gratis met drankjes voor € 2,50 en de hele dag door gratis veganistisch eten. We zorgen ervoor dat we pauzes nemen gedurende het programma. HMK is ruim opgezet met veel verschillende ruimtes en een tuin om te zitten of uit te rusten.

HMK is met de trein bereikbaar vanuit elke stad in Nederland. Vanaf station Hoorn is het 10 minuten lopen naar HMK. Helaas is HMK momenteel niet rolstoeltoegankelijk en heeft het verschillende trappen op en neer.

Delen van het programma worden online toegankelijk gemaakt. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Vertalingen (Nederlands, IJslands, Deens en mogelijk andere talen) zullen indien nodig ter plaatse beschikbaar worden gesteld.

Project space at7
Projectruimte at7 is een kunstenaarsinitiatief dat experimenten en (nieuwe) samenwerkingen tussen kunstenaars laat zien en ondersteunt. Tussen 2017 en 2019 was at7 gevestigd in Amsterdam Nieuw-West, waar het collectief tentoonstellingen, filmvertoningen, optredens en diners organiseerde, waar kunstenaars en creatieven uit de hele wereld samenkwamen. at7 wordt momenteel gerund door Vera Mennens, M. Maria Walhout en Bergur Thomas Anderson.

Staci Bu Shea
Staci Bu Shea is curator bij Casco Art Institute: Working for the Commons in Utrecht, en organiseert daar sinds eind 2017 het tentoonstellingsprogramma samen met het uitgebreide team. Shea initieerde Poetics of Living samen met Rizvana Bradley, een ‘studielijn’ bij Casco en een platform om niet-normatieve manieren van samenleven te onderzoeken met het oog op snel veranderende discoursen over seksualiteit, gezondheid, gemeenschapsleven en dood. Samen met Carmel Curtis, cureerde hen Barbara Hammer: Evidentiary Bodies in het Leslie Lohman Museum voor Gay & Lesbian Art, New York, in 2017.

Merve Kılıçer
Merve Kılıçer (TR) werkt met kennis uit het verleden en vertaalt deze naar hedendaagse ervaringen. Ze combineert dit tot ruimtelijke installaties of performances met video’s, objecten, geluid, maar ook kunstenaarsboeken of afbeeldingen gemaakt met traditionele printtechnieken. Ze creëert vaak in samenwerking met andere kunstenaars, momenteel met Kaba Hat (TR), Eat House kookcollectief W1555 kunstenaarsgemeenschap.

Jake Caleb
Jake Caleb (VK) bestudeert en hervormt wat het is om samen te werken, te leven en te handelen. Hij is mede-initiatiefnemer van de Singing Club Rotterdam, een antikoor dat onderzoekt hoe we onze stemmen gebruiken. Hij kookt ook met Eathouse, een collectief rond gezond en betaalbaar eten.

Clementine Edwards
Clementine Edwards'(AU) praktijk wordt geleid door beeldhouwkunst. Haar doorlopende onderzoek kijkt naar materiële verwantschap, het sociale en reproductieve potentieel van niet-bewuste materialen in de context van klimaatkolonialisme. In 2021 publiceert ze The Material Kinship Reader met Onomatopee.

Adam Patterson
Adam Patterson (BB) is beeldend kunstenaar en schrijver. Hen werkt met maskerade, textiel, performance, video en poëzie, vertellen nieuwe verhalen of heroverwegen oude verhalen op nieuwe recuperatieve manieren.

Bhajan Bhoy
Bhajan Bhoy is Ajay Saggar, een muzikale baanbreker die de afgelopen 30 jaar zijn vleugels heeft uitgeslagen over vele projecten. Zijn muziek bestaat uit cosmic guitar, psych magick / sonische raga-trips / melodische mantra’s / esoterische elektronica en bereikt de sterren in dezelfde geest als Popol Vuh, die met John Fahey, Terry Riley en Robin Guthrie jamde. Zijn doel is soundscapes te produceren waarin de luisteraar kan wegzinken en stroomafwaarts drijft.

Rik Dijkhuizen
Rik Dijkhuizen (NL) is een beeldend kunstenaar wiens multidisciplinaire werk reflecteert op welzijn, falen, overwinnen en ‘dingen letterlijk nemen’. Water is een terugkerend thema in zijn werk. Dijkhuizen gebruikt persoonlijke en collectieve referenties om verbeeldende narratieven te creëren, ergens tussen herinnering en fictie – omgevingen die niet van deze wereld zijn, die plaats en context overstijgen, maar vreemd genoeg vertrouwd aanvoelen.

Harriet Rose Morley
Harriet Rose Morley is een multidisciplinaire kunstenaar, maker, onderwijzer en facilitator. Binnen haar multi-disciplinaire praktijk beweegt ze tussen kunst in de publieke ruimte, beeldhouwkunst, architecturale ruimtes, meubelontwerp, stadsplanning en alternatief onderwijs. Haar werk en projecten dagen onze opvattingen rondom de functie van openbare kunst, stedelijke objecten en ruimte uit; hoe ze wel maar vaak niet functioneren, en hoe ze bronnen van humoristische kritiek op stedelijke architecturale ruimte en planning kunnen zijn.

Slow Burn
To That Special Someone, Part II is onderdeel van HMK’s 2020 jaarprogramma Slow Burn. Door middel van zes hoofdstukken – Space, Navigation, Work, Endurance, Community en Time – brengt Slow Burn een reeks stemmen samen die nadenken over de politiek van de artist-in-residence en hoe we met zorg en aandacht (care) door het landschap van de kunstwereld kunnen navigeren. Dijkhuizen en at7’s residenties zullen plekken en vormen van gemeenschap (community) verkennen en hoe we methoden en ruimtes kunnen ontwikkelen om voor ons hart, lichaam en relaties te zorgen.

Fotografie: Bart Treuren

De tentoonstelling en het publieksprogramma Inside Poolside wordt gesteund door Mondriaan Fonds, Gemeente Hoorn, Stichting de Hoorn en Cultuurmakersfonds.