Be like water – een workshop synchroonzwemmen


zaterdag 29 August
ontmoetingspunt Hotel Maria Kapel: 13.00
workshop: 13.30-15.00
performance: 15.30

workshop synchroonzwemmen en performance in Hoorn
in samenwerking met De Dolfijn Synchroonzwemmen

Je beweegt je gracieus door het water, als een dolfijn of ballerina. Je lichaam perfect in harmonie met de stroming. Je tilt een been op, doet een waterige draai, zwaait naar het publiek – een dans met de elementen. Applaus! Je bent een synchroonzwemmer!

Op 29 augustus viert HMK dat we allemaal lichamen van water zijn met een synchroonzwemworkshop en performance in Hoorn. De workshop wordt gegeven door Iris Pardieck, Sietske Klein en Laura Voskuilen van synchroonzwemclub De Dolfijn. We ontmoeten bij HMK voor een snelle kennismaking met het project Inside Poolside door kunstenaar Rik Dijkhuizen, waarna de instructeurs je kennis laten maken met de weelderige wereld van synchro en je een basischoreografie leren. We eindigen met een openbare performance in het IJselmeer.

We verzamelen om 13.00 uur bij Hotel Maria Kapel. Om 13.15 uur is er een kleine introductie over het project Inside Poolside en het middagprogramma, waarna we omstreeks 13.30 uur starten met de workshop bij Hotel Maria Kapel of bij het meer, afhankelijk van het weer. Rond 15.00 uur hebben we een kleine pauze en de performance begint om 15.30 uur (voor de pier naast de Haai Society in Hoorn). Na de performance lopen we terug naar Hotel Maria Kapel om thee te drinken en om te kleden.

* Neem je badpak mee of draag er een onder je kleding
* Breng warme kleren mee die je gemakkelijk kunt aantrekken als je uit het water komt
* Breng een handdoek mee

Over Rik Dijkhuizen
Rik Dijkhuizen (1988) is een beeldend kunstenaar wiens multidisciplinaire werk reflecteert op welzijn, falen, overwinnen en ‘dingen letterlijk nemen’. Water is een terugkerend thema in zijn werk. Dijkhuizen gebruikt persoonlijke en collectieve referenties om verbeeldende narratieven te creëren, ergens tussen herinnering en fictie – omgevingen die niet van deze wereld zijn, die plaats en context overstijgen, maar vreemd genoeg vertrouwd aanvoelen.

Over De Dolfijn Synchroonzwemmen De Dolfijn Synchroonzwemmen is een club gevestigd in het Amsterdamse Sloterparkbad. Ze behoort tot de top 3 clubs van Nederland en won tal van Nationale Kampioenschappen en woont tevens internationale wedstrijden bij. Naast de winnaarsmentaliteit is plezier in synchroonzwemmen net zo belangrijk bij De Dolfijn Synchroonzwemmen. De workshopcoaches zijn niet alleen coaches bij de club, maar ze zwemmen zelf ook. Momenteel trainen ze voor het Europees Kampioenschap van 2021 in Budapest. De enthousiaste coaches kijken ernaar uit om jou de schoonheid van hun sport te leren, synchroonzwemmen!

De tentoonstelling en het publieksprogramma Inside Poolside wordt gesteund door Mondriaan Fonds, Gemeente Hoorn, Stichting de Hoorn en Cultuurmakersfonds.