Art History School: Performance Art


29 oktober GEANNULEERD, nieuwe datum volgt
een interactieve lezing over performance kunst en een introductie door artist in residence Tamara Kuselman
dit evenement wordt georganiseerd in het Nederlands

tickets €5,- via Eventbrite

Misschien heb je wel eens gehoord van Marina Abramovic, de zogenaamde ‘sterkunstenaar’. Je herinnert je vaag Yoko Ono en John Lennons Bed-in For Love. Je hebt misschien zelfs wel eens gehoord van de Anthropometries van Yves Klein. Maar wat is er eigenlijk zo fascinerend aan het vreemde genre van performance art? Dit keer kijken we in de HMK Art History School naar moderne en hedendaagse kunstenaars die lichamen en beweging gebruiken om nieuw werk te creëren dat ons begrip van wat kunst kan zijn uitdaagt.

HMK Art History School is een thematische lezing over kunstgeschiedenis die het verhaal vertelt van kunst dat onze kunstenaars in residentie inspireerde. Deze interactieve lezing richt zich op performance art in de kunstgeschiedenis. We kijken naar werk uit verschillende periodes en landen, tot op de dag van vandaag. Na de lezing genieten we van een drankje in de HMK bar.

We volgen de maatregelen rondom COVID-19. Neem contact met ons op als je vragen hebt via office@hotelmariakapel.nl.

Deze editie van de HMK’s Art History School is onderdeel van het hoofdstuk Time in het jaarprogramma Slow Burn.

Tamara Kuselman is een in Argentinië geboren en in Amsterdam gevestigde beeldend kunstenaar. Ze behaalde haar MFA aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en was artist-in-residence bij de Jan van Eyck en Delfina Foundation (VK). Haar werken, voornamelijk op onderzoek gebaseerde performances en videowerken, zijn internationaal gepresenteerd, onder meer in Corridor Project Space (NL, 2020), Tegenboschvanvreden (NL, 2019), La casa encendida (ES, 2018), Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (NL, 2016), Frestas Trienal de Artes (BR, 2014) en De Appel Arts Center (NL, 2013). Momenteel bereidt ze nieuw werk voor voor de Bienal de Performance 2021 in Buenos Aires.