Creatief Directeur Miriam Wistreich benoemd tot Director van UKS, Oslo

Na twee jaar betrokkenheid bij HMK, gaat onze Creative Director, Miriam Wistreich, vanaf 15 februari 2021 een nieuw avontuur tegemoet als Director van UKS, Oslo. Tijdens haar tijd bij HMK begeleidde Wistreich HMK door een transitieperiode van reorganisatie met het jaarprogramma Slow Burn, bedacht in samenwerking met Maja Bekan en Griet Menschaert. In dit jaar van heroriëntatie paste HMK een experimentele methode van institutionele praktijk toe die zorg (care) centraal stelde in haar activiteiten.

Met haar vertrek laat Wistreich een onderhouden instelling achter die stabiel en beter toegerust is om een ​​podium te bieden aan de jonge artistieke praktijk. Haar programma voor 2021-2022, On Shelter, zal HMK helpen om verder te onderzoeken hoe culturele instituten kunnen voorzien in een ondersteuningsstructuur voor jonge kunstenaars die hun carrière beginnen in een tumultueuze wereld. “Mijn tijd bij HMK was een avontuur, vol zeldzame creatieve vrijheid en nauwe banden met kunstenaars, denkers, lokale bewoners en natuurlijk mijn ongelooflijke team. Ik ben zowel nostalgisch als enthousiast om de instelling over te geven aan nieuwe en frisse handen en ogen en ik kijk er erg naar uit om de ontwikkeling van HMK te volgen.”

We zijn verdrietig om Miriam te zien vertrekken, maar we kijken er naar uit om te zien waar ze nu aan zal werken, samen met het team van UKS.

* Bijgevolg: spoedig komt er een vacature voor de functie van Creative Director bij HMK online.

Fotografie: Jennifer Steetskamp