HoTEl
MaRIA
kApeL
 • lIgHt MoveMent HoOrN

  Alanna-Lawley-Compartment-Windows
  2 juni 2017

  Kunstenaar en HMK resident Alanna Lawley onderzoekt de fysieke condities van haar omgeving door middel van site-specifieke architectonische constructies die zich voordoen als fotocollages. Door gebruik te maken van verschillende processen creëert Lawley verbindingen tussen de fysieke relaties van beeld, ruimte en fotografie. Zij heeft Light Movement uitgenodigd om een selectie films te maken als reflectie op de thema’s van haar ambitieuze site-specifieke werken en ter informatie over haar verblijf bij Hotel Maria Kapel.

  De geselecteerde films bieden een scala aan benaderingen tot architectuur, van documentaire tot structurele poëtische impressies, met verschillende formele links. De psychologische resonantie van ruimte, de innerlijke ervaring van het verstrijken van de tijd en de relatie tot de dagelijkse omgeving komen allemaal in verschillende gedaantes naar voren. Hierdoor wordt één versie van een verhaal verteld; die van onze zeer persoonlijke, maar uiteindelijk paradoxale, ervaringen van ruimte.

  Programma:

  Alexandre Favre – Mies Van Der Rohe: Architecture as language
  2012 -2015, 16mm to HD, 05:05, colour, sound

  Vincent Grenier – Tabula Rasa
  1993-2004, 16mm transferred to digital, 07:30, colour, sound

  James Edmonds – Inside Outside
  2008/2015, super8, 6:00, colour, soundtrack

  Marcel Türkowsky & Elise Florenty – Delirium Ambulare Series I, II, III, IV
  Ongoing since 2012, Super 8 transferred to DVD, 12:30 min, colour, silent

  Karen Johannesen – Light Speed
  2007, Super8, hand processed, 05:28, colour, silent

  Anouk De Clercq – Building
  2003, video, 11:41, B&W, sound

  Andrés Denegri – Aula Magna
  2014, 16mm, 06:59, colour, sound