Tender Loving Care for HMK

Crowdfunding campaign: 31 aug – 6 okt 2019
voordekunst.nl

HMK needs your help to perform some much needed maintenance to the entrance, bar, shop and office. With your donation to the crowdfunding campaign we can turn the building back into a pleasant, welcome place for artists, employees and visitors.

[Sorry, information about the crowdfunding campaign is only available in Dutch.]

Met jouw bijdrage kunnen we twee kunstenaars, Kevin Hunt en Harriet Morley de komende periode aan het werk laten om deze ruimtes eens flink onder handen te nemen!

Waarom
De unieke monumentale ruimte van kunstenaarsresidentie HMK is dringend aan een update toe! We willen graag nog jarenlang doorgaan om onze kunstenaars en publiek te ontvangen in een ruimte die hen een warm welkom kan heten. De verouderde entree, ontvangstruimte, winkel, kantoor en vloer zijn echter toe aan een toekomstbestendige make over. Daarnaast zijn er structurele problemen met vocht in de muren die moeten worden aangepakt in overleg met de verhuurder.

Een oud lichaam moet verzorgd worden. Aangezien de kapel er al sinds de zestiende eeuw staat, is het hoog tijd voor wat extra Tender Loving Care! Recentelijk heeft HMK een oproep gedaan om ontwerpers, kunstenaars of collectieven te vinden die samen met het bestaande team en de vele betrokken vrijwilligers aan de slag willen om de ruimtes van HMK publieksvriendelijker,opener en frisser te maken. De gekozen ontwerpers, Kevin Hunt en Harriet Morley, zullen tijdens dit proces van ongeveer zes weken verblijven in ons gasthuis in Hoorn.

Achtergrond HMK
Al jaren komen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland naar Hoorn om er hun oeuvre te verdiepen tijdens een residentieperiode van ongeveer twee maanden. Ze worden inhoudelijk ondersteund en krijgen hulp bijhun projecten van medewerkers en vrijwilligers. De afgelopen decennia hebben al honderden kunstenaars geëxperimenteerd en tentoongesteld in de Mariakapel.

Dit is een perfect moment voor een make-over, want voor 2020-2021 vaart HMK een nieuwe inhoudelijke koers waarin de zorg voor onszelf, voor elkaar, voor kunst en voor kunstenaars centraal staat. Met ons programma willen we actief gaan reflecteren op de crises die de kunstwereld –en dus ook HMK- in afgelopen jaren zwaar hebben getroffen. Overproductie, overbelast personeel en ondermaatse financiën zijn bekende en veelvoorkomende problemen binnen de kunstsector. Het vinden van duurzame oplossingen of het bieden van alternatieven gaat de komende periode onze focus hebben, zowel binnenshuis als in het publieke programma. Deze campagne is meteen onderdeel van dit programma.

Blijf op de hoogte van dit project of onze andere activiteiten door onze website te bezoeken, ons te volgen op social media (Facebook en Instagram) en/of je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

We hopen dat we HMK met jouw bijdrage een mooie boost kunnen geven!

 

Video: Sjoerd Martens