eyeS On THe PRiZE


Gastcurator: Bas Hendrikx
Met: Kasper Jacobs, Yarre Stooker, Bas Schevers, Harry Meadley, Alex Farrar
Tentoonstelling: 10 juni – 1 juli 2012

Eyes On The Prize gaat in op de overeenkomsten en verschillen tussen de werelden van de sport en de beeldende kunst; een project waarin de regels van het spel worden toegepast op de wetten van het beeld. De vijf kunstenaars hebben afgelopen weken tijdens hun residency in Hoorn nieuwe werken voor de tentoonstelling ontwikkeld.

In Eyes On The Prize wordt een duidelijk verband gelegd tussen de terreinen van sport, competitie en beeldende kunst. Thema’s die de kunstenaars gebruiken in hun werk zijn bijvoorbeeld: ‘het spel’, ‘topsport’ en ‘duelleren’. Door een populair onderwerp als sport te verbinden met kunst wordt onderzocht welke rollen kunst in en buiten de tentoonstellingsruimte kan spelen.

Bas Schevers zal voor zijn project worden gecoached door kunstenaar André Kok, Kasper Jacobs werkt samen met inwoners van Hoorn aan het script voor een nieuwe film, Yarre Stooker organiseert voor basisschoolleerlingen een competitie van het door hem ontwikkelde Wingstyle Lijnvoetbal en Alex Farrar en Harry Meadley gaan een samenwerking aan gebaseerd op de ‘Code Duello’; een aantal 19e-eeuwse regels voor één-op-één duellen. In hun werk is competitie niet alleen het onderwerp, maar is het ook bepalend voor hun werkwijze.