ATtiC Bij HoTel MarIa KApel


Met: Rebecca Ounstead en Oliver Tirre
Tentoonstelling: 22 juni – 12 juli, 2014

Met trots presenteert Hotel Maria Kapel het tweede deel van de uitwisseling met One Thoresby Street/ATTIC met nieuw werk van Rebecca Ounstead en Oliver Tirre.

In de afgelopen drie weken hebben Ounstead en Tirre de tentoonstellingsruimte van Hotel Maria Kapel gebruikt als atelier. Hoewel ze niet direct met elkaar samenwerken, hebben zij gecollaboreerd op de manier waarop ze beiden de ruimte innemen. Als gevolg van hun interesses in tentoonstellingsstructuren, installeermethoden en in-situ plaatsingen van de werken, hebben ze een eigen presentatiesysteem gecreëerd van MDF. Dit systeem wordt gebruikt als zowel platform als decor voor kleinere werken en werk dat meestal alleen ​​in de studio te zien is. 

Rebecca Ounstead
Verleid tot een fetisjistisch spel; materialen nodigen uit om te worden geplaagd en gemanipuleerd, opgeschud en verdoezeld. Lagen van organza likken koel staal, Egyptisch katoen is doordrenkt, zacht nepbont flirt met bezoedeling. Object wordt ornament. Schilderen wordt patroon. Stof wordt kader. Rangschikking en nauwkeurige plaatsing activeert het werk, wijzend op een wellustig tintje. Uitpuilend. Omhelzend. Hangend. Het oog van een estheet ontkleedt de scène, en merkt momenten van intimiteit tussen materialen op. Geborstelde katoenvezels. Corpulente plooien. Glanzende blonde paardenstaarten. Een ervaren, smaakvol bewustzijn van het kleurenpalet, patroon en textuur zijn inherent aan het creëren van een dialoog die vervolgens wordt uitgevoerd door de verhoudingen en nabijheid van de componenten. Het werk tracht de waarnemer te stimuleren en te prikkelen. Uiteengezet. Evenwichtig. Precies.

Oliver Tirre
Tirres werk omvat toegeëigende afbeeldingen/motieven met geïmproviseerde materialen die door middel van verschillende processen worden losgekoppeld van hun oorspronkelijke referentie en tegelijkertijd worden omgevormd tot nieuwe formaties. Recente werken zijn visualisaties van gedachten die regelmatig optreden wanneer ‘de kunstenaar’ naar zijn studio gaat. Het zijn voortdurende onderzoeken naar de fysieke betrokkenheid met materialen, en het performatieve karakter van denken. Als een soort maquette, bezitten de objecten het potentieel voor een uitgebreid gebied en bestaan, intussen verkerend in een toestand van afwezigheid en verlies van inhoud.

ATTIC/One Thoresby Street
Attic is een tentoonstellingsruimte binnen One Thoresby Street; een atelier- en galeriecomplex in Nottingham dat momenteel gerund wordt door Rebecca Ounstead. Om de ontwikkeling van de kunstenaars, curatoren, producenten en schrijvers die bij One Thoresby Street werken te ondersteunen, kijkt ATTIC buiten zichzelf door mensen naar Nottingham te brengen om er te exposeren, discussieren, creëren en te bekritiseren wat er gebeurt in de stad en in een breder nationaal en internationale context van kunstenaarsinitiatieven en -projecten.