PoLlY’s PlayGrOunD


Polly’s Picture Show (Anne Huijnen and Anna de Jong), Maurits Koster, François Dey, Sarai de Haan, Silvia Ulloa Marquez, Adriana Bogdanova, Sonia de Jager, Céline Manz, Noël Loozen, Sara-Lena Maierhofer, Paula Winkler, Steven Bos & Susan Lanting, Linda Beumer, Mylou  Oord, Simon Wald-Lasowski, Arnar Ásgeirsson, Otto-Kaan, Abel Minnee
12 november – 10 december 2016

Polly’s Picture Show heeft HMK overgenomen! Op uitnodiging van het kunstenaarscollectief zijn 19 kunstenaars uitgenodigd om tijdens een korte residency bij HMK nieuw werk te maken. Ter voorbereiding van deze tentoonstelling en in navolging van de ideeën van kunstenaar Constant Nieuwenhuys – groot voorstander van experiment en creatief spel – vulde Polly’s Picture Show de Mariakapel met textiel, hout, verf, krijt, een kopieerapparaat en vele andere materialen om zo letterlijk een speelterrein voor kunstenaars te creëren. Enkele weken lang, veranderde de ruimte continue: sculpturen werden opgebouwd, weer afgebroken of gebruikt voor foto’s, videowerk en/of geluidsopnames. De tentoonstelling bestaat uit een door Polly’s Picture Show samengestelde presentatie met en geïnspireerd op de werken die door de kunstenaars zijn gemaakt. Het resultaat houdt het midden tussen een expositie en een collectieve installatie die bestaat uit een combinatie van bestaande objecten, (nieuwe versies van) kunstwerken en documentatie. Met Polly’s Playground worden de grenzen tussen kunstenaar en curator, tussen werk, object en presentatie vervagen en worden opnieuw gedefinieerd.

Zie ook de publicatie Polly’s Playground die te koop is in onze shop.