sOl leWitT: waLl DrAwinGs


13 mei 2017
20.30 uur

Tijdens de vier decennia van zijn carrière produceerde Sol Lewitt meer dan 1200 muurtekeningen. Met opzet gebruikte hij een beperkt repertoire lijnen en geometrische vormen om zo werken van opmerkelijke complexiteit te creëren. Sol Lewitts beslissing om andere kunstenaars te gebruiken om zijn muurtekeningen in architecturaal verschillende ruimtes te installeren, bepaalt de uitvoering van zijn werken. Als een muzikale score spelen zijn de muurtekeningen elke keer dat ze worden geproduceerd anders.

Deze documentaire uit 2010 neemt als focus het retrospectief van de muurtekeningen van de kunstenaar in het Massachusetts Museum of Contemporary Art dat in november 2008 opende en 25 jaar te zien zal zijn. De tentoonstelling bevat maar liefst 105 muurtekeningen uit de periode 1968-2008 die postuum zijn geïnstalleerd in een ruimte van circa 40.000 vierkante meter, het grootste overzicht van Lewitts oeuvre op één plek.

Sol Lewitt: Wall Drawings is de eerste screening in een serie over productieprocessen van kunstenaars en wordt ingeleid door een van Lewitts voormalige assistenten Wim Starkenburg. Onder begeleiding van Wim Starkenburg wordt tijdens de avond gezamenlijk een Sol Lewitt tekening gemaakt. 

Graag reserveren via cinema@hotelmariakapel.nl
Er is plek voor ongeveer 50 man. Wie het eerst komt, wie het eerste maalt.
Taal: Engels (geen ondertiteling)
Lengte: 55 minuten
Toegang: €5 (inclusief welkomstdrankje)
Deuren open: 20.00 uur