lIgHt MoveMent HoOrN


2 juni 2017

Kunstenaar en HMK resident Alanna Lawley onderzoekt de fysieke condities van haar omgeving door middel van site-specifieke architectonische constructies die zich voordoen als fotocollages. Door gebruik te maken van verschillende processen creëert Lawley verbindingen tussen de fysieke relaties van beeld, ruimte en fotografie. Zij heeft Light Movement uitgenodigd om een selectie films te maken als reflectie op de thema’s van haar ambitieuze site-specifieke werken en ter informatie over haar verblijf bij Hotel Maria Kapel.

De geselecteerde films bieden een scala aan benaderingen tot architectuur, van documentaire tot structurele poëtische impressies, met verschillende formele links. De psychologische resonantie van ruimte, de innerlijke ervaring van het verstrijken van de tijd en de relatie tot de dagelijkse omgeving komen allemaal in verschillende gedaantes naar voren. Hierdoor wordt één versie van een verhaal verteld; die van onze zeer persoonlijke, maar uiteindelijk paradoxale, ervaringen van ruimte.

Programma:

Alexandre Favre – Mies Van Der Rohe: Architecture as language
2012 -2015, 16mm to HD, 05:05, colour, sound

Vincent Grenier – Tabula Rasa
1993-2004, 16mm transferred to digital, 07:30, colour, sound

James Edmonds – Inside Outside
2008/2015, super8, 6:00, colour, soundtrack

Marcel Türkowsky & Elise Florenty – Delirium Ambulare Series I, II, III, IV
Ongoing since 2012, Super 8 transferred to DVD, 12:30 min, colour, silent

Karen Johannesen – Light Speed
2007, Super8, hand processed, 05:28, colour, silent

Anouk De Clercq – Building
2003, video, 11:41, B&W, sound

Andrés Denegri – Aula Magna
2014, 16mm, 06:59, colour, sound