ArTIstiEK dIrECteuR IreNE dE CrAEn nEeMt aFSchEId

Artistiek leider Irene de Craen heeft Hotel Maria Kapel met ingang van 1 oktober verlaten.

Sinds 2014 was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het inhoudelijke beleid en het programma van HMK. Daarnaast heeft ze zich ingezet om de organisatie te professionaliseren, internationaal op de kaart te zetten en de artist-in-residence aan te passen naar de huidige eisen van de kunstwereld. Onder haar leiding heeft HMK een rol van betekenis gespeeld in de loopbaan van talrijke getalenteerde kunstenaars en heeft ze een kwalitatief, uitzonderlijk en experimenteel programma weten neer te zetten.

Irene heeft besloten dat het tijd is om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. HMK dankt haar voor haar visionaire leiding en wenst haar alle succes toe in de toekomst.