Hotel Maria Kapel zoekt een coördinator

Omvang: 24 uur per week

Aanstelling per: 1 maart 2020

Deadline: 15 januari 2020

Interviews: 22 – 25 januari 2020

HMK is op zoek naar een communicatieve, verantwoordelijke en proactieve coördinator om nauw samen te werken met het kernteam van inhoudelijk leider en communicatie-medewerker. We zijn op zoek naar iemand die begrijpt dat deze functie binnen een kleine ambitieuze organisatie een hands-on houding vraagt, waarbij de prioriteit ligt bij de coördinatie van productie in de brede zin en de dagelijkse bezigheden binnen HMK. Daarnaast verwachten we een inhoudelijk engagement in het contact met de gastkunstenaars en deelname in bemiddeling van het programma naar de verschillende publieksgroepen. Tenslotte zoeken we iemand die het leuk vindt, en de vaardigheden heeft, om met name binnen Hoorn het gezicht van de organisatie te zijn en in die hoedanigheid in lokale relaties te investeren.

Als coördinator ben je freelance opdrachtnemer voor een periode van 1 jaar voor 24 uur per week. Verlenging van de opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je werkt nauw samen met de inhoudelijke leiding van HMK aan de concrete uitvoering van het beleid en het programma van HMK
 • Je coördineert de productie
 • Je coördineert de inzet van vrijwilligers
 • Je ondersteunt de gastkunstenaars op praktisch niveau
 • Je draagt zorg voor het dagelijkse onderhoud van de ruimtes van HMK
 • Je draagt samen met de inhoudelijk leider de verantwoordelijkheid voor de administratie en het budgetbeheer
 • Je assisteert bij incidentele subsidieaanvragen en -afrekeningen
 • Je assisteert bij het ontwikkelen en uitvoeren van een passend educatief programma
 • Je werkt aan het versterken van bestaande lokale relaties en het opbouwen van nieuwe relaties met specifieke organisaties en spelers in Hoorn en Noord-Holland

Jij:

 • Je hebt ervaring binnen de wereld van hedendaagse kunst en vindt het leuk betrokken te zijn bij het uitwisselen van ideeën en het ontwikkelen van artistieke processen
 • Je kan goed plannen en organiseren
 • Je bent flexibel en kan je eigen grenzen bewaken
 • Je werkt graag samen en opereert binnen de samenwerking zelfstandig
 • Je hebt een aan kunst of cultuur gerelateerde opleiding gevolgd, of hieraan gelijkwaardige kennis en vaardigheden op een andere wijze opgedaan.
 • Je bent in staat relaties op te bouwen met de verschillende partners van HMK, van financiële instanties tot lokale betrokkenen.
 • Je hebt het vermogen om gasten zich welkom en op hun gemak te laten voelen
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke vaardigheden, in zowel het Nederlands als Engels. In verband met de aard van de werkzaamheden verwachten we dat je het Nederlands op moedertaalniveau beheerst.

Wij bieden:

 • Een inspirerende werkomgeving waar je betrokken bent bij de hedendaagse kunstpraktijk in al haar facetten
 • De mogelijkheid om mee te werken aan het verduurzamen en herpositioneren van een lokale kunstruimte
 • Een vergoeding van €1.500 ex BTW per maand voor gemiddeld 24 uur per week
 • Een reiskostenvergoeding

Ben je geïnteresseerd, stuur dan vóór 15 januari je sollicitatiebrief met CV en twee referenties (naam en contactgegevens) naar redactie@hotelmariakapel.nl met als onderwerp ‘sollicitatie coördinator’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam Wistreich en Maja Bekan via hetzelfde email adres. Gesprekken vinden plaats in de week van 22 januari 2020.

Over HMK:

Hotel Maria Kapel (HMK) is een kunstenaarsinitiatief met als doel het faciliteren en ondersteunen van het artistieke experiment en het ontsluiten van kunstenaarspraktijken voor een zo breed mogelijk publiek. HMK doet dat met name door het aanbieden van residencies aan hedendaagse kunstenaars waarbij de mogelijkheid geboden wordt werk te ontwikkelen en dit op passende manier te delen. HMK is ondergebracht in twee gebouwen: de zestiende-eeuwse Mariakapel in het centrum van Hoorn, dat onderdak biedt aan de tentoonstellingsruimte, filmzaal en ontvangstruimte, en een belendend atelierpand, waar een woon- en werkruimte is die gastkunstenaars tijdens hun verblijf ter beschikking staat.

Het jaar 2020 staat voor HMK in het teken van reflectie, onderhoud en herpositionering. Het publieke programma Slow Burn legt de nadruk op institutionele vormen van zorg en onderzoekt hoe we ruimten en praktijken van zorg kunnen ontwikkelen binnen een systeem waarin uitbuiting voortdurend op de loer ligt. Daarnaast wordt op organisatieniveau extra aandacht besteed aan de zorg voor de instelling, haar team en haar doelgroepen.