Virtual Instant Choir #2

zing mee met HMK’s Virtual Instant Choir
met deze keer: ‘Once in a Lifetime’ door Talking Heads
leer de tekst en muziek en stuur je opname (audio en/of video)
voor 13 augustus op, en samen creëren we een geweldige video clipCiska Ruitenberg:

Het Instantkoor is een koor zonder vaste leden met als thuisbasis Hotel Maria Kapel in Hoorn. Voor iedereen die van zingen houdt maar iets te veel bindingsangst heeft om deel uit te maken van een vast koor. Vanwege de Corona-regels kunnen we niet fysiek samen zingen. Daarom organiseerden we in april 2020 het eerste Virtueel Instantkoor #1 met het nummer Chicago door Sufjan Stevens.

Voor het Virtueel Instantkoor #2 werkten we samen met Hotel Maria Kapel, kunstenaar Rik Dijkhuizen, filmmaker Jeanine Luxembourg en muzikant Baruch de Herder. Begin juli namen we een teaser op voor ‘Once in a lifetime’ van Talking Heads – een nummer dat refereert naar water en daarom goed aansluit op het project ‘Inside Poolside’ en de installatie die Dijkhuizen in de kapel bouwde: een volledig functionerend zwembad dat nadenkt over manieren om door en met water samen te komen en voor onszelf en elkaar te zorgen.

Het zwembad is ondertussen gebouwd en geopend. Nu is de beurt aan jou om mee te doen met het Virtueel Instantkoor #2. Inzingen kan thuis met je telefoon of laptop, maar je kunt ook een opnamesessie boeken bij zangcoach en dirigent Ciska Ruitenberg. We nodigen je uit om in je opname (audio en video) te laten zien wat jouw relatie is met water. Doe je badpak aan, zing op een boot, knuffel met een opblaasbal, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij voegen beeld en geluid samen tot een bonte waterclip.

Doe je ook mee? Kom samen bij het Virtueel Instantkoor #2!

Credits:
Vocaal arrangement, opname en mix-Ciska Ruitenberg
Instrumental-Baruch de Herder
Video-Jeanine Luxembourg
Dank aan de acteurs: Jens, Rania, Roxannah, Lolo, Isis, Ciska S., Annelien, Rik

Alle info over hoe je kunt meedoen kun je vinden op: www.ciskaruitenberg.com

De tentoonstelling en het publieksprogramma Inside Poolside wordt gesteund door Mondriaan Fonds, Gemeente Hoorn, Stichting de Hoorn en Cultuurmakersfonds.