Art (History) Actuality School: Soft resistance, hard resistance.

Subtitle: Walks, queering, squatting, something to hold on to, and the neoliberal turn.

een interactieve kunstgeschiedenis, danwel een actualiteit– lezing door artist in residence Alina Lupu, reagerend en voortbordurend op de tentoonstelling Missing Homes, gecureerd door Danai Giannoglou, met Arie de Fijter, Sarah Naqvi, Paky Vlassopoulou, Shreya de Souza, en Mylou Oord als organisatoren van Queer Choir Amsterdam samen met Sarah Naqvi, en Setareh Noorani & Matt Plezier (SMET).

Donderdag 22 juli 2021, 19:30-21:00 – in het Engels.

Ga naar het Facebook evenement, maak een reservering, of woon de lezing bij op Instagram Live

Door middel van vrije associaties en het leggen van verbanden met hedendaagse gebeurtenissen, bevraagt Alina waar we momenteel bewijzen van weerstand kunnen vinden met betrekking tot de notie van onderdak en institutionele kaders, en hoe deze bewijzen van weerstand zich manifesteren. De werken in de tentoonstelling Missing Homes zullen fungeren als de startpunten die het gesprek zullen leiden.

Bezoek ons ​​op donderdag 22 juli om 19:30 uur, met een korte introductie door artistiek directeur Tirza Kater en een gedachtewisseling tussen Alina en de curator van de tentoonstelling Missing Homes, Danai Giannoglou, na de lezing. Je kunt de lezing ook volgen via Instagram Live of onze website en social media in de gaten houden voor de videopublicatie.

Alina Lupu is een in Roemenië geboren en getogen, in Nederland wonende post-conceptuele kunstenaar en schrijver. De focus van haar praktijk ligt op precaire leef- en werkomstandigheden voor kunstwerkers en arbeiders in het algemeen. Gedurende de maand juli 2021 verblijft Alina samen met haar moeder, Valy, in Hotel Maria Kapel, waar ze samen zullen nadenken over de betekenis van het produceren van elkaar.

Fotografie: Bart Treuren

Mogelijk gemaakt met hulp van: Mondriaan Fonds, Gemeente Hoorn, Stichting Stokroos, Stichting Zabawas, met dank aan de Appel, Amsterdam en Woninginrichting Aanhuis, Hoorn